Cegeka hijst zich naast Proximus, Orange en Telenet

De Limburgse IT-provider Cegeka heeft in West-Vlaanderen telecomoperator Citymesh overgenomen. Gezien de gebundelde specialisaties in 5G-communicatie, wordt het fusiebedrijf de vierde nationale speler in ons land, naast Proximus, Orange en Base/Telenet. Weliswaar zonder aspiraties voor de B2C-markt.

Cegeka neemt een meerderheidsparticipatie in Citymesh, het bedrijf van stichter en CEO Mitch De Geest. Ook investeerders Michel Akkermans en techondernemer Jurgen Ingels stappen uit de West-Vlaamse telecomoperator. De Limburgse cvba Nuhma (aandeelhouders van het vroegere Interelectra, thans Fluvius) blijft op post en ook het management van Citymesh behoudt een aandelenpakket.

Het doel van de fusie is om bij de uitrol van het 5G-netwerk als nieuwe nationale telecomoperator ten tonele te verschijnen. Cegeka zal de andere 3 grote jongens het vuur aan de schenen leggen, althans wat de toepassingen voor de bedrijfswereld betreft. “Dankzij deze strategische samenwerking zijn we in staat om de expansie te accelereren, nieuwe innovaties uit te rollen en de échte integratie van 5G in de B2B-markt te realiseren”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

De strategische samenwerking tussen Cegeka en Citymesh betekent een unieke kans op vlak van connectiviteit voor de industrie. Beide partijen benadrukken de noodzaak voor de ontwikkeling van steeds meer mobiele oplossingen op maat van bedrijven. “Dit samengaan speelt daar op in met als troef de échte convergentie tussen telecom en IT”, aldus gewezen Manager van het Jaar, Stijn Bijnens. “Beide ondernemingen zijn dan ook erg complementair aan elkaar. Dankzij deze krachtenbundeling wordt de vierde nationale operator opgericht, of misschien beter, de eerste échte industriële operator.”

Cegeka en Citymesh willen zich vooral manifesteren in de 5G-markt, zowel in eigen land als in het buitenland. Citymesh zal daarbij binnen de Cegeka-group fungeren als dé partner voor connectiviteit. “Gridmax, de Waalse operator die in de eerste helft van 2020 werd overgenomen door Cegeka en ook beschikt over een 5G-licentie, wordt geïntegreerd in Citymesh”, verduidelijkt Stijn Bijnens.