Nieuws Limburg Celanese heeft intentie tot schrappen 95 jobs

Celanese heeft intentie tot schrappen 95 jobs

Celanese heeft intentie tot schrappen 95 jobs

Het management van Celanese in Lanaken heeft woensdag tijdens een Buitengewone Ondernemingsraad zijn plan aangekondigd om de capaciteit van zijn productiesite voor celluloseacetaat te verminderen met 50 procent. Deze intentie zou kunnen leiden tot het verlies van 95 van de huidige 241 jobs.

filter sigaretAcetaat is een grondstof die wordt gebruikt voor de productie van sigarettenfilters. Door de dalende vraag naar sigaretten, is deze markt onderhevig aan grote veranderingen. Vandaar dat Celanese in Lananken, waar producten van celluloseacetaat worden gemaakt, eveneens de vraag sterk ziet verminderen. “Willen we onze concurrentiële positie veiligstellen, moeten we de productiesite in Lanaken herstructureren”, aldus de directie van de Amerikaanse multinational. Daarom heeft Celanese de intentie aangekondigd om de productiecapaciteit te verminderen. Het management van Celanese betreurt “de mogelijke impact van deze moeilijke, maar noodzakelijke aankondiging op de medewerkers”. Er zijn 95 van de 241 banen bedreigd. “Deze intentie heeft in geen geval te maken met het harde werk en de onverminderde inzet van de medewerkers,” zegt Marc Rens, Site Director bij Celanese in Lanaken.

De onderhandelingen met de vakbonden worden nu opgestart volgens de procedure van de Wet Renault.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.