Winkel+Knokke+2

Claes rolt CKS uit naar Bree en Knokke

Claes Retail Group, de Limburgse holding boven merken als JBC en Mayerline opent vrijdag in Bree een gloednieuwe winkel van keten CKS. Het is na Hasselt de tweede Limburgse vestiging van het modemerk dat de familie Claes nieuw leven wil inblazen na de overname in 2020. "We blijven geloven in een mooie toekomst van dit kleurrijke fashionmerk", aldus CEO Bart Claes.

Amper een maand geleden opende CKS al een nieuwe winkel in Knokke, nu is het iets minder mondaine Bree aan de beurt. "De winkelopeningen dragen bij tot het duurzame groeiverhaal van CKS", zegt Bart Claes van Claes Retail Group. "Het is onze eerste baanwinkel met dit merk (in de voormalige Avance-winkel). Zien wat dat geeft..."

Claes is vastberaden om een succes te maken van CKS. "Toen de vorige eigenaar FNG failliet werd verklaard in 2020 hebben we niet getwijfeld om dit modemerk aan onze aanbod toe te voegen. We zijn sindsdien permanent blijven investeren in dit Belgische modelabel. We geloven in een mooie toekomst van het kleurrijke fashionmerk, wat we bewijzen door in een strak tempo nieuwe vestigingen te openen. Het past helemaal bij ons. CKS is ‘proudly designed in Belgium’, is kleurrijk en gaat voor happy vibes. Het merk is authentiek en nuchter, maar ook speels, en dus voor de moderne, sterke vrouw. Het label maakt tijdloos eigentijds met kwalitatieve iconische stukken. Vandaag focust CKS zich op dames en tienermeisjes."

CKS zal -zoals dat tegenwoordig overal het geval is- ook online te vinden zijn. "We gaan meteen voor een full omnichannel-benadering, bestaande uit diverse contactmogelijkheden met de klant: de flagshipstores, de shop-in-shops bij INNO, het wholesale-kanaal, alsook de eigen CKS-webshop en andere webplatformen."

Vandaag telt CKS in totaal 16 winkelpunten en 11 INNO-corners. Het CKS-team heeft heel wat expertise, en wordt daarin nog ondersteund door de CRG-groep van Ann en Bart Claes.