Nieuws Limburg Comfort Energie vangt met Orion dikke vis

Comfort Energie vangt met Orion dikke vis

Comfort Energie vangt met Orion dikke vis

De Hasseltse brandstofleverancier Comfort Energie heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Orion Trading Group over de overname van alle aandelen. Daarmee wordt Comfort Energie de grootste onafhankelijke leverancier van het land. Comfort Energie heeft de laatste jaren een breed netwerk van brandstofleveranciers (vooral huisbrandolie) uitgebouwd in het hele land. De strategie is gebaseerd op overnames van kleinere, vaak zelfstandige leveranciers, om op die manier te kunnen groeien in een dalende markt.

Gisteren bereikte Comfort Energie een akkoord omtrent de overname van branchegenoot Orion Trading Group. Een belangrijke stap voorwaarts voor Comfort Energie. “Het akkoord moet nog groen licht krijgen van de Raad voor Mededing. We hebben al een dossier ingediend, een beslissing verwachten we binnen een maand”, zegt gedelegeerd bestuurder Francis Wanten van Comfort Energie.

Esso
Zowel Orion Trading Group als Comfort Energie hebben een contract met Esso voor de levering van huisbrandolie. Orion Trading Group heeft zijn administratief hoofdkantoor in Herentals en beschikt daarnaast nog over drie depots. Het bedrijf levert brandstoffen aan zowel particulieren als bedrijven en beschikt over 125 tankwagens. “Eén van de aandeelhouders kon niet in opvolging voorzien”, aldus Wanten, “ik ben vooral blij dat zowel Bart Van Den Bril als Joris Schoofs als gedelegeerde bestuurders aan boord blijven om Orion te leiden.”

Door de overname ontstaat een groep met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro, met 11 vestigingen in het hele land.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.