Nieuws Limburg Crisis creëert kansen: investering bij Artglas

Crisis creëert kansen: investering bij Artglas

Crisis creëert kansen: investering bij Artglas

In plaats van af te wachten tot de coronacrisis is overgewaaid, maakt Artglas tijd en ruimte vrij voor een gloednieuwe productielijn. De producent van glas-in-lood en andere artistieke glaspanelen, heeft geïnvesteerd in machines om dubbel glas te maken. “Deze installatie laat toe dat we vrijwel zonder wachttijden kleine series kunnen maken voor klanten zoals ramen- en deurenleveranciers”, zegt zaakvoerder John Dierickx.

Artglas is in binnen- en buitenland gekend als ambachtelijk producent van kunstzinnige glaspanelen. John Dierickx en zijn team maken de glas-in-lood ramen en artistieke creaties in een goed uitgerust atelier in Zonhoven. “Door de stijgende vraag naar het inwerken van onze panelen in dubbele beglazing, hebben we beslist om te investeren in een eigen productielijn voor de fabricage van dubbel glas”, vertelt John Dierickx. “Dit biedt enorme mogelijkheden om onze artistieke panelen eigenhandig te verwerken in beglazing die voldoet aan de strenge voorwaarden van de energieprestatieregelgeving.”

De gloednieuwe productielijn draait in de beginfase niet op volle capaciteit voor eigen gebruik. “Daarom bieden we ook gewoon dubbel glas aan voor alle klanten die supersnel kleine bestellingen moeten hebben”, aldus nog John Dierickx. “Wie dringend een beperkte serie dubbel glas nodig heeft, kan haast zonder wachttijden bij ons terecht. Externe afnemers, zoals ramen- en deurenleveranciers, mogen zich aan een zeer directe, professionele service verwachten.”

Artglas introduceert meteen een nieuwe, innovatieve toepassing in het dubbel glas. “We kunnen nu in de spouw van het glas ook ledverlichting aanbrengen”, zegt de kunstenaar-ondernemer. “Zo ben je niet op externe lichtbronnen aangewezen om het raam ’s avonds tot zijn recht te laten komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.