Nieuws Limburg De volgende: staking omdat productie verhuist

De volgende: staking omdat productie verhuist

De volgende: staking omdat productie verhuist

De 196 personeelsleden van verpakkingsproducent Pregis in Wellen hebben donderdag het werk hervat. Woensdagavond hebben ze een voorstel van de directie goedgekeurd, waarbij voor werknemers die ontslagen worden, hetzelfde sociaal plan zal gelden als een jaar geleden werd afgesproken. Het personeel was in staking gegaan omdat 11 arbeiders het bedrijf moeten verlaten (8 naakte ontslagen en 3 op SWT). Volgens de bonden is dat omdat de Limburgse vestiging wordt afgebouwd ten nadele van productie in Polen.

pregis stakingDe multinational Pregis maakt allerlei verpakkingsmaterialen uit kunststof. De vestiging in het Limburgse Wellen boekt al 5 jaar (zwaar) verlies. Volgens de bonden zijn er al machines overgebracht naar Polen om de kosten te drukken. “Na een eerdere ontslagronde vorig jaar, kregen we nu te horen dat er opnieuw 11 arbeiders het bedrijf moeten verlaten,” zegt Mieke Swannet van ACV Bouw, Industrie en Energie. “Zonder syndicaal overleg kregen zij gewoon een telefoontje dat ze niet meer moeten komen. Daarop hebben de collega’s het werk neergelegd.”

De gesprekken hierover met de directie hebben snel tot resultaat geleid. “We hebben de garantie bekomen dat iedereen die in de komende 12 maanden moet vertrekken, hetzelfde sociaal plan krijgt als de 20 mensen die een jaar geleden zijn ontslagen,” aldus nog Mieke Swannet. “Dat is toch al iets, want werkzekerheid voor iedereen kan niet beloofd worden.”

Pregis zelf reageert: “We hebben nu een vergelijk gevonden met de vakbonden om dit bedrijf samen vooruit te stuwen,” zegt Mark Köllmann, directeur van Pregis. “Over hoe dit concreet zal gebeuren, geven we echter geen details vrij. Belangrijk is dat de rust nu is weergekeerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.