Nieuws Limburg Diresco krijgt wind van voor na klacht

Diresco krijgt wind van voor na klacht

Diresco krijgt wind van voor na klacht

Diresco, het bedrijf uit Opglabbeek van de familie Schelfhout, waar kwartscomposiet (imitatie-natuursteen) wordt gemaakt om bijvoorbeeld keukentabletten te produceren, gaat een studiebureau aanstellen om uit te zoeken hoe de geluidshinder van het bedrijf kan beperkt worden. Buurtbewoners klagen al een tijdje over trillingen die ze voelen door de productieproces bij Diresco. Maar een studie heeft nu uitgewezen dat de hinder door trillingen in de omgeving onder de norm blijft en ook de schade die zich hierdoor aan gebouwen zou kunnen voordoen, minder ernstig is dan aangegeven. Uit de metingen is wel gebleken dat er hinder kan zijn door laag frequent geluid, al werd bij gebrek aan Belgische norm, hiervoor de grenswaarden uit Nederland en Duitsland gehanteerd. Diresco blijft echter niet bij de pakken zitten, en laat professionals uitzoeken hoe dit kan aangepakt worden.

Een ander probleem waar Diresco mee kampt, is de geurhinder waar de buurtbewoners ook over klagen. Hoewel onder meer het interne afzuigsysteem werd aangepast (actieplan 2011), zijn er onder bepaalde bedrijfsomstandigheden nog piekmomenten waarop de maximale emissiewaarden overschreden worden. Om deze geurhinder verder in te perken, krijgt het bedrijf respijt tot 1 oktober, aldus burgemeester Benny Spreeuwers.

Diresco is een geweldig groeibedrijf, dat flink investeert om de ambities waar te maken. Het werd dit jaar nog door Trends uitgeroepen als Trends Gazelle en was in 2011 genomineerd voor de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2011.

R.Dr./K.Me

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.