Nieuws Limburg Extra premies Ford worden juridische kluif

Extra premies Ford worden juridische kluif

Extra premies Ford worden juridische kluif

Of een aantal arbeiders van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven al dan niet verhoogde opzegtermijnen en premies zullen krijgen, zal misschien pas over 5 maanden geweten zijn. Een vergadermarathon met de directies en vakbonden van Ford Europa, Genk en de toelevering heeft nog niets opgeleverd. Het heeft tot dusver alleen gehandeld over de werkwijze die zal gehanteerd worden om tot een pasklaar antwoord te komen.

verzoening fordDe naar schatting 50-koppige delegatie wilde na afloop niet veel details kwijt. In directiekringen kon wel worden vernomen dat de sociaal bemiddelaar 3 onafhankelijke juristen zal aanstellen om de argumentatie van alle partijen te verzamelen en tot een gezamenlijk standpunt te komen. Voor 1 september zou hun huiswerk moeten afgerond zijn. Donderdag om 9 uur wordt de hele meute opnieuw in Brussel verwacht om de procedure van besluitvorming te finaliseren. Veel hoop voor de Ford-mensen om extra’s uit de brand te slepen, is er niet. Niet de premies van de werknemers zullen vet zijn, wel de kluif die de juristen aan dit dossier zullen hebben.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.