Nieuws Limburg Familio begeleidt overdracht naar volgende generatie

Familio begeleidt overdracht naar volgende generatie

Familio begeleidt overdracht naar volgende generatie

Werkgeversorganisatie Voka Limburg gaat vanaf oktober een project uitrollen waarbij de twee generaties binnen het familiebedrijf (de overlaters en de overnemers) in één begeleidingstraject worden samengebracht. Het Family Business Center van Voka heeft daarvoor doctor (bijna professor) Pieter Vandekerkhof van de UHasselt aan de mouw getrokken. Familio wordt de naam van het project.

“Beide generaties kunnen zich verwachten aan verschillende topics”, zegt Pieter Smeets van het Family Business Center. “We maken om te beginnen een scan van de situatie van het bedrijf en de familie. Uiteraard komen ook de fiscale, juridische en bestuurlijke aspecten van een overdracht aan bod. Maar we willen ook de valkuilen rond conflicten binnen het bedrijf en de familie niet uit de weg gaan.” Volgens directeur Kris Claes van Voka Limburg is dat laatste niet onbelangrijk. “Communicatie en emotie zijn doorslaggevende factoren om een overdracht de beste kans op slagen te geven,” zegt hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.