Nieuws Limburg Fons en Jan kopen belang in brouwerij Martens terug

Fons en Jan kopen belang in brouwerij Martens terug

Fons en Jan kopen belang in brouwerij Martens terug

De Belgische brouwerijgroep Unibra, eigendom van de familie Relecom, verkoopt haar aandeel van 29% in de Bocholtse brouwerij Martens. Kopers zijn Jan en Fons Martens, telgen van de lokale brouwersfamilie, die hiermee terugkopen waar ze 3 jaar geleden meer dan 17 miljoen voor gekregen hebben. Dat meldt De Tijd.

Brouwerij Martens is niet alleen in Limburg een begrip. De familiale holding heeft een lange traditie (opgericht in 1758…) in de productie van (pils)bieren voor eigen merken (Martens Pils, Sezoens, Kristoffel,…) en voor huismerken van klanten op exportmarkten (Karlsquell, Willianbrau,…). Na de intrede van de Aziatische groep Far Eastern Group (12,5%), werd in augustus 2015 bijna 30% van de aandelen verkocht aan Unibra, een Belgische brouwerijgroep die vooral sterk staat in Afrika, onder meer met het merk Skol. Er werd toen 17,14 miljoen euro voor betaald. (Lees artikel hier)

Maar nu hebben de broers Fons en Jan Martens dus het aandeel van Unibra teruggekocht. De prijs hiervoor werd niet bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.