Nieuws Limburg Groene Ambiorix te water gelaten in Rotterdam

Groene Ambiorix te water gelaten in Rotterdam

Groene Ambiorix te water gelaten in Rotterdam

Na Tongeren heeft ook Rotterdam een eigen Ambiorix. Ten minste voor even, want het nieuwe baggerschip van DEME, dat de naam van de dapperste Galliër kreeg opgespeld, zal weldra het ruime sop kiezen om overal ter wereld de vaarwegen vrij te maken. Ambiorix is één van de krachtigste baggerschepen ooit, aangezien het tot 35 meter diepte zware grond en rotsen uit de weg kan ruimen. Het bootje is maar liefst 124 meter lang en 25 meter breed.

Op het doopfeest in Rotterdam werd de champagnefles symbolisch tegen de boeg gekeild door Marie-Claire van Haaren-Donnet, de echtgenote van wijlen Paul van Haaren. Haar man was als oprichter van de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren, aandeelhouder van de groep DEME.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Houthalen-Helchteren
Houthalen-Helchteren

Timmers neemt fabrikant in Duitsland over

De Limburgse familiale groep Timmers, gekend onder de bedrijfsnaam TCS, heeft het Duitse bedrijf Wilhelm Spiess overgenomen. Beide ondernemingen zijn… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.