Nieuws Limburg Imes (Hasselt) neemt de helft van Eltec (Genk) over

Imes (Hasselt) neemt de helft van Eltec (Genk) over

Imes (Hasselt) neemt de helft van Eltec (Genk) over

Descours & Cabaud, het moederbedrijf van Imes Dexis uit Hasselt, heeft in Genk de firma Eltec System overgenomen. Meer specifiek verwerft Imes 50% in Eltec, waardoor het aanbod voor de industrie (MRO-goederen) nog groter wordt.

Eltec is gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van industriële aandrijvingen en pompen. Zaakvoerder Joe Huijgen en zijn team wisten in de loop der jaren heel wat multinationals én KMO’s te overtuigen als vaste klant. Het aanbod is complementair met dat van Imes, dat eveneens toelevert aan de industrie.

De bedoeling van de fusie is een strategisch partnership, waarmee een nieuw commercieel concept zal uitgewerkt worden. “Industriële bedrijven staan door de digitalisering voor grote uitdagingen”, weet Jos Vandael, CEO van Imes Dexis. “Hun bedrijfsprocessen zullen veranderen en daar zijn innovatieve oplossingen voor nodig. Door de kennisbundeling met Eltec System kunnen wij de klanten nog beter begeleiden in dit veranderingsproces, en hen helpen om het onderhoud van hun machinepark efficiënter aan te pakken.”

Imes en Eltec blijven wel apart van elkaar opereren en alle bestaande medewerkers blijven aan boord. “De groei waar door de fusie op gemikt wordt, schept kansen voor extra tewerkstelling”, aldus nog Vandael.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.