Nieuws Limburg Kuka mag 300 robots van Ford Genk reviseren

Kuka mag 300 robots van Ford Genk reviseren

Kuka mag 300 robots van Ford Genk reviseren

De Houthalense vestiging van de Duitste robotproducent Kuka heeft de sluiting van Ford Genk probleemloos geabsorbeerd. Meer nog: het bedrijf gaat de zowat 300 robots (en niet 1.000 zoals eerst verkeerdelijk gemeld) van de Genkse Fordfabriek reviseren, zodat ze een tweede leven krijgen in andere Fordvestigingen als Valencia, Saarlouis en Keulen. “We blijven dan ook een gestage groei optekenen,” zegt salesmanager voor de Benelux, Stijn Janssen.

kuka robotDe Duitse producent van industriële robots Kuka werd in 1898 opgericht door Johann Keller en Jakob Knappig in Augsburg. De naam staat voor de beginletters van ‘Keller und Knappig Augsburg’. Kuka was oorspronkelijk een producent van lasapparatuur, met later zijsprongen naar typemachines, vuilniswagens en andere producten. Midden de jaren zeventig specialiseerde het bedrijf zich in puntlasautomaten en robots. In 1985 streek Kuka ook neer in Limburg, aanvankelijk als supportvestiging voor de Kuka-robots bij Ford in Genk.

Kuka in Houthalen is in die 30 jaar uitgegroeid tot het grootste robotcenter van de Benelux, met 44 hooggeschoolde medewerkers. De internationale groep telt wereldwijd zo’n 12.000 medewerkers, goed voor een omzet van 2,1 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.