hensen_sem_151111_01.1-300×199-1

Kurt Hensen is beste jonge ondernemer van Limburg

Voor een publiek van meer dan 1000 ondernemers, werd Kurt Hensen van ESI-CIT Group donderdagavond uitgeroepen tot Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar. Het is JCI Limburg dat ieder jaar deze prestigieuze onderscheiding uitreikt. In zijn dankwoord haalde hij naast zijn vrouw en kinderen, ook de verdiensten aan van BAN Vlaanderen in Innovatiecentrum Limburg.

Kurt Hensen (39) mocht als scholier zijn mateloze interesse voor technologie al botvieren bij de firma Zweko in Bocholt. Het Geelse ingenieursbureau CIT plukte hem nadien als het ware van het podium tijdens de diploma-uitreiking van zijn ingenieursstudies. In 1998 richtte Hensen samen met Roel Geraerts Engineering Solutions International (ESI) op in Bocholt. Het bedrijf is gespecialiseerd in test-, meet- en microassemblage op maat voor grote bedrijven. Negen jaar na de start nam Hensen zijn eerste werkgever, CIT in Geel, over. Tweede mijlpaal was de overname van T&M in Nederland.

De groep ESI-CIT telt ondertussen 56 medewerkers in België, Nederland en Polen. Door de sterke groei was het bedrijfsgebouw in Hasselt te klein geworden. Vandaar dat Hensen en zijn team onlangs hun intrek namen in het nieuwe hoofdkwartier aan de Research Campus in Hasselt.

De winnaar haalde het van de andere genomineerden: Axel Verberckmoes van Levenstond Seafood, Davy Jonckers van Yontec, en het koppel Hilde Smets en Christophe Schiepers van Comptoir Sucrier.

Kurt Hensen mag nu deelnemen aan de finale op Vlaams niveau, en wordt nadien mogelijk ook afgevaardigd voor de internationale JCI Awards.