Nieuws Limburg Kurt Hensen is zijn 25.000 euro kwijt

Kurt Hensen is zijn 25.000 euro kwijt

Kurt Hensen is zijn 25.000 euro kwijt

De voucher van 25.000 euro, die Kurt Hensen van ES International via een wedstrijd uitloofde, is in de wacht gesleept door Cochlear Technology Centre Belgium in Mechelen. De wedstrijd ‘Time for a Quality Boost’ was een initiatief van de Limburgse Jonge Ondernemer 2012 om bedrijven in Vlaanderen stimuleren om een kritische blik te werpen op de kwaliteit van hun eigen (productie)processen. Verbeteringen die een substantiële meerwaarde betekenen voor het bedrijf of voor de maatschappij, kwamen in aanmerking voor een ‘Quality Boost’.

Zoals het Mechelse Cochlear. Dit bedrijf is wereldmarktleider in innovatieve, implanteerbare hooroplossingen voor doven en slechthorenden. Cochlear zet zich in om mensen overal ter wereld te laten ervaren wat geluid is. Dankzij hun hoorsystemen kunnen 250.000 mensen in meer dan 100 landen opnieuw verstaan wat hun familie en vrienden tegen hen zeggen. In Mechelen is het grootste R&D-centrum buiten Australië gevestigd.

Carl Van Himbeeck , General Manager van Cochlear Technology Centre Belgium in Mechelen is bijzonder gelukkig met de cheque: “We zijn uiterst verheugd dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. Deze prijs zal gaan naar onze continue ontwikkeling van product- en procesinnovaties voor implanteerbare hoorsystemen.”

Ook Kurt Hensen is tevreden met de winnaar en met het verloop van de wedstrijd: “Uit de ingezonden dossiers hadden we er 3 genomineerd en die 3 bedrijven hebben we met de jury (Innovatiecentrum Limburg, Provincie Limburg, BAN Vlaanderen en JCI Vlaanderen) bezocht. Het waren stuk voor stuk interessante projecten en daarmee is nog maar eens aangetoond dat bedrijven beseffen dat ze efficiënter kunnen werken of de kwaliteit van hun producten kunnen verbeteren. Op voorwaarde evenwel dat ze even kritisch durven rondkijken in hun bedrijf. En daartoe zullen wij hen volgend jaar opnieuw uitdagen bij de 2de editie van Time for a Boost. Want kwaliteit is geen optie maar gewoon keihard nodig!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.