Nieuws Limburg Leo Nouwen verkoopt Intermotel aan vastgoedgroep

Leo Nouwen verkoopt Intermotel aan vastgoedgroep

Leo Nouwen verkoopt Intermotel aan vastgoedgroep

De familie Nouwen heeft het gebouw van het Intermotel in Lummen verkocht aan de Limburgse projectontwikkelaar MB Projects. Die wil er op termijn een nieuw project met businesshotel annex vergaderzalen uitbouwen. Maar liefst 26 jaar hebben Leo Nouwen (77) en zijn partner Françoise Meijers het Intermotel, vlakbij het Klaverblad in Lummen gerund. Drie jaar geleden ontmoetten ze Willem Broux en Caroline Maesen (dochter van Raymond Maesen) van MB Projects, en wel in Brazilië. Van het één kwam het ander, en vorige week is uiteindelijk de verkoopakte ondertekend. MB Project koopt de grond en het gebouw van Intermotel, maar niet de uitbating. Die blijven Nouwen en Meijers voortzetten tot eind volgend jaar.

Intermotel“Wij hebben geen opvolging, en keken daarom uit naar een koper,” zegt Leo Nouwen. “Bovendien is de hotelsector nog weinig rendabel en is de concurrentie – zelfs vanuit de overheid – moordend.” Leo Nouwen en Françoise Meijers krijgen dus nog ruim een jaar de tijd om afscheid te nemen van hun ‘kind’. MB Projects is ondertussen al eigenaar van andere gebouwen en gronden aan het Klaverblad, onder meer van de zogenaamde piramide aan het Klaverblad waar Actief Interim is gehuisvest.

MB Projects heeft grootse plannen met de site. “De aankoop van het Intermotel is het laatste stukje van de puzzel,” zegt Willem Broux van MB Projects. “We hebben wel al een ontwerpplan voor een hotel van 100 kamers en verschillende meetingrooms. Maar dat is slechts een vertrekpunt. Samen met de lokale overheden en partners voor de uitbating nemen we nu de tijd om dat plan te concretiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.