Nieuws Limburg Luc Machon koopt klooster in Leopoldsburg

Luc Machon koopt klooster in Leopoldsburg

Luc Machon koopt klooster in Leopoldsburg

Vastgoedmakelaar Luc Machon uit Lanaken heeft in Leopoldsburg het voormalige klooster van de Karmelietessen gekocht. Hij heeft de ambitie om hier hét schoolvoorbeeld van de herbestemming van religieuze gebouwen van te maken. “We engageren ons om het unieke karakter van dit stukje Limburgse geschiedenis niet verloren te laten gaan,” aldus Machon. “De ontwikkeling van het project zit vandaag nog in een studiefase. Over de concrete bestemming kunnen we dus nog niet veel lossen, maar het karakter van de omgeving willen we blijvend respecteren en de authenticiteit van het felbegeerde klooster bewaren. We zullen tevens alles in het werk stellen om de historische kapel, centraal in het gebouw, een publieke bestemming te bezorgen.”

Het Karmelietessenklooster is al decennialang een begrip in Leopoldsburg. De zusters hebben het gebouw, dat op de lijst van te beschermen monumenten staat, begin dit jaar verlaten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.