Nieuws Limburg LuGus Studios eerste gamebedrijf in C-Mine

LuGus Studios eerste gamebedrijf in C-Mine

LuGus Studios eerste gamebedrijf in C-Mine

Het pas opgerichte LuGus Studios is het eerste bedrijfje dat zich in de Game Incubator gaat vestigen op C-Mine in Winterslag. Een van de specialisaties is gametechnologie aanwenden voor ernstige projecten in onder meer de gezondheidszorg, onderwijs en voor onderzoek. LuGus Studios wordt gedragen door de jonge vennoten Kevin Haelterman, Tom Lissens en Robin Marx die pas afstudeerden aan de MAD Faculty van de KHLim en de UHasselt. “We houden ons bezig met het ontwikkelen van games”, zegt Tom Lissens. “Maar in die zin dat de technologie kan aangewend worden voor andere toepassingen. We hebben pas een overeenkomst afgesloten met een groot multinationaal bedrijf. Om welk bedrijf het gaat mogen we nog niet zeggen. Wel dat het in de medische sector actief is.”

C-Mine
Voorlopig krijgt het jonge bedrijf onderdak in het oud gemeentehuis van Genk. “Op termijn, als de gebouwen op C-Mine gerenoveerd zijn, verhuizen we naar daar. Het is trouwens dankzij de broedmachine van de Game Incubator dat we als bedrijf vorm krijgen.” Burgemeester Wim Dries was alvast lovend over het jonge project en liet weten dat komend jaar een nieuwe starter wordt geprepareerd voor de in opbouw zijnde gamezone op C-Mine.

Chris NELIS

De vennoten Kevin Haelterman, Tom Lissens en Robin Marx hebben al een contract in de wacht gesleept bij een groot multinationaal bedrijf. (Foto: CN)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.