Nieuws Limburg Machinebouwer verdubbelt oppervlakte

Machinebouwer verdubbelt oppervlakte

(Render: Q-bus Architectenbureau)

Machinebouwer verdubbelt oppervlakte

Machinebouwer Vintiv uit Beringen, bij sommigen nog steeds gekend als het vroegere IMA uit Houthalen, gaat fors uitbreiden. Tegen de zomer van volgend jaar komt er 2.500 m² productieruimte en 750 m² kantoren bij. Opmerkelijk, want het oorspronkelijke complex werd pas eind 2019 in gebruik genomen.

Vintiv is een ervaren ontwikkelaar en producent van allerlei machines. Dat de onderneming groeit als kool is voor het management geen verrassing: “Meer en meer bedrijven kiezen voor een op maat gemaakte productiemachine, omdat het hen een maximaal concurrentieel voordeel biedt”, zegt Joris Ceyssens, die samen met Steven Geudens en Johan Doucé, Vintiv aanstuurt. “De vraag naar automatisering is sterk groeiend. Dit niet alleen om de productiviteit te laten toenemen, maar ook omdat operatoren moeilijker te vinden zijn. De pandemie werkt die trend nog verder in de hand.”

En dus loopt het orderboek bij Vintiv alsmaar voller. “Naast het ontwikkelen van enkelvoudige machines op maat, wordt frequenter de vraag gesteld om deze machines in volume te bouwen, en ze wereldwijd te exporteren naar andere productiesites van onze klanten. Ook dat is een reden van onze groei. En tot slot slaat onze engineeringshub in Waregem duidelijk aan, waardoor Oost en West-Vlaamse klanten de weg naar Vintiv vlotjes vinden.”

Een logisch gevolg is dat de (nog nagelnieuwe) productiefaciliteiten in Beringen al veel te klein zijn. “En dus bouwen we bij”, zegt Ceyssens. “Enerzijds gaan we het huidige productievolume verdubbelen tot een oppervlakte van 5.000 m². Anderzijds wordt de kantooroppervlakte met 50% vergroot, hoofdzakelijk om bijkomende ontwikkelcapaciteit te kunnen huisvesten.” Het ontwerp van Q-bus Architectenbureau moet in de zomer van 2022 klaar zijn.

Het spreekt voor zich dat er ook extra mensen nodig zijn om de piek in het volume op te vangen. “We blijven continu nieuwe medewerkers aanwerven. Momenteel zijn er 5 openstaande vacatures. De uitbreiding zal plaats bieden voor nog eens 20 nieuwe collega’s.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.