Nieuws Limburg Meer omzet en meer verlies voor Aperam

Meer omzet en meer verlies voor Aperam

Meer omzet en meer verlies voor Aperam

Aperam, de beursgenoteerde inox-divisie van ArcelorMittal waartoe ook het voormalige ALZ in Genk behoort, heeft een vorig jaar de gevolgen van de crisis mogen ondervinden. Waar de omzet nog steeg van 5,6 miljard dollar naar 6,34 miljard, moest er onderaan de lijn worden ingeleverd. Het nettoverlies bedroeg 60 miljoen dollar, terwijl in 2010 nog een winst van 104 miljoen dollar kon worden opgetekend. De EBITDA nam af van 410 miljoen dollar tot 356 miljoen. De tonnage van het verscheepte staal bleef ongeveer gelijk.

Philippe Darmayan, CEO van Aperam.

De nieuwe sterke man van Aperam, CEO Philippe Darmayan, blikte vooral terug op de kwartaalcijfers.”Ondanks het feit dat de omstandigheden moeilijker waren dan we hadden verwacht, is Aperam erin geslaagd om in Q4 een vergelijkbare prestatie met Q3 neer te zetten. Hierdoor kon onze schuldpositie gevoelig worden afgebouwd. Sinds het begin van 2012 merken we de start van een oplevende business, maar we blijven voorzichtig door de globale economische onzekerheid in 2012.”

Sinds 15 januari zetelt ook Paul Vanvuchelen, de voormalige plantmanager van Aperam Genk, in het wereldwijde directiecomité van Aperam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.