Nieuws Limburg Metrotile gaat met bollebozen in zee

Metrotile gaat met bollebozen in zee

Metrotile gaat met bollebozen in zee

De Tongerse fabrikant van metalen dakpanelen Metrotile heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de Universiteit Hasselt. Op maar liefst 6 domeinen zullen beide partijen intensief de krachten bundelen, en dit ter versterking van de maakindustrie in Limburg.

metrotile dak“De UHasselt beschikt over de nodige expertise in het domein van materiaalonderzoek, terwijl wij permanent onderzoeken welke dakbedekkingsmaterialen we kunnen ontwikkelen,” zegt Sergio Canini, oprichter van Metrotile. “Met deze overeenkomst ontstaat dus een optimale synergie tussen beide partijen.”

Rector Luc De Schepper vult aan: “De samenwerking past in de strategie van de UHasselt om als kenniscentrum op te treden voor de ondersteuning en uitbouw van de maakindustrie in Limburg, en bij uitbreiding in heel Vlaanderen.”

Het partnership spitst zich concreet toe op productinnovatie, probleemanalyse (bij defecten), afvalproblematiek (duurzaam produceren), procescontrole, kwaliteitsonderzoek (naar kleurvastheid, UV-bestendigheid,…) en vergelijkend onderzoek naar andere producten in de markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.