Nieuws Limburg Minder arbeidsongevallen? Doe mee aan de quiz!

Minder arbeidsongevallen? Doe mee aan de quiz!

Minder arbeidsongevallen? Doe mee aan de quiz!

Uit onderzoek blijkt dat heel wat arbeidsongevallen verkeersongevallen zijn. Dat aantal neemt de laatste jaren zelfs nog toe. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde wil daar iets aan doen met de organisatie van De Grote Verkeersquiz. Bedrijven kunnen zich registreren om met alle collega’s deel te nemen en zo, op een ludieke manier, de verkeerskennis op te frissen.

Arbeidsongevallen in het verkeer zijn gemiddeld ernstiger dan andere werkgerelateerde ongevallen. Bijkomend aan het menselijk leed en de praktische beslommeringen, vormen ze voor heel wat werkgevers een belangrijke kostenpost. De conclusie is eensluidend: het is beter om ongevallen te voorkomen dan te genezen! En dat is het doel van De Grote Verkeersquiz.

Naast de quiz voor het grote publiek, is er tevens een competitie per bedrijf. Werkgevers kunnen alle collega’s inschrijven om de verkeersquiz te spelen. Na afloop wordt er een bedrijfsrapport opgemaakt met de resultaten, een overzicht van de beste spelers, de gemiddelde score, de best en slechtst beantwoorde vragen, het slaagpercentage, enzovoort. Op basis daarvan kunnen dan eventueel verdere sensibiliseringsacties opgezet worden.

En wie weet… misschien valt jouw bedrijf ook nog in de prijzen! Uit alle ondernemingen waar minstens 10 personen de volledige quiz uitspelen en de gemiddelde score minstens 7 op 10 bedraagt, worden 13 winnaars geloot. Tot het prijzenpakket behoren onder meer workshops en leuke interactieve materialen die aan het bedrijf worden opgesteld.

Inschrijven om als bedrijf deel te nemen, kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

E-salon langs de grote schans

Een heus autosalon met alleen maar elektrische voertuigen. Dat is wat Corda Campus vrijdag organiseerde op de grote bezoekersparking. "We… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer