Spaas-kaarsen

Nelissen en Spaas kunnen beste familiebedrijf worden

Twee op drie: zo groot is de kans dat de Family Business Award of Excellence naar Limburg zal komen! Op 22 maart weten we of Nelissen Steenfabrieken en Spaas Kaarsen, de enige overgebleven titelconcurrent Gaasch Packaging de loef kunnen afsteken.

Het is EY dat samen met een resem partners de wedstrijd Family Business Award of Excellence organiseert. Bij de 7 voorgaande winnaars mocht slechts één Limburgse onderneming tot dusver de beker hoog houden: Vandersanden in 2017. Misschien is nu de beurt aan de eeuwige rivaal van een dorp verderop: Nelissen Steenfabrieken. De bakkerij uit Kesselt behoort immers tot de 3 finalisten. Hen voorstellen zal voor een kennerspubliek als u niet nodig zijn. Wat ook geldt voor Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel, het uitstekend draaiende familiebedrijf dat in de verste uithoek van de wereld voor sfeer en gezelligheid zorgt.

De twee Limburgse laureaten (trouwens allebei recent nog winnaar van de Voka-competitie voor familiebedrijven De Fakkel) nemen het in de finale op tegen Gaasch Packaging, een onderneming met hoofdkantoor in het Vlaams-Brabantse Mollem. "Het zijn alle drie mooie voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap, en dat moeten we koesteren”, zegt Eric Van Hoof, vennoot bij EY en verantwoordelijk voor de divisie Familiebedrijven. “We moedigen familiale ondernemingen aan om hun ervaringen en best practices uit te wisselen met concullega’s, en dit zowel op vlak van goed bestuur en maatschappelijk engagement, als voor het overbrengen van de passie om te ondernemen.” En nu maar duimen!