Nieuws Limburg Noba stopt 2,5 miljoen in restyling winkels

Noba stopt 2,5 miljoen in restyling winkels

Noba stopt 2,5 miljoen in restyling winkels

Kledingketen Noba gaat de komende jaren 2,5 miljoen euro investeren in de restyling van zijn vijf winkels. Ondertussen blijft het Limburgse familiebedrijf op de loer liggen voor extra locaties. “Maar daar nemen we alle tijd voor,” zegt Jos Castermans.

De geschiedenis van Noba gaat terug tot in de jaren zestig. Hilda Maurissen baatte toen al een ambulante handel in dameskousen, panty’s en bovenkleding uit onder de naam Noba. Die naam ontleende ze aan een winkeltje in het Luikse met de welluidende naam ‘Nos Bas’ (onze kousen). Later werd Noba de eerste winkel in Bilzen. Volgend jaar viert de onderneming haar 40ste verjaardag.

Noba is ondertussen uitgegroeid tot een keten met vijf winkels (Bilzen, Hasselt, Tielt-Winge, Zandhoven en sinds kort ook Bree). Alles samen telt het bedrijf nu 75 medewerkers, goed voor een omzet van 9,6 miljoen euro. De leiding is tegenwoordig in handen van zoon Guy Hendriks en schoonzoon Jos Castermans. Ook hun respectievelijke echtgenotes Marleen Reweghs en Elly Hendriks en kinderen Dennis en Kim maken deel uit van het team.

Minder bekend is dat Noba sinds 2006 ook een zusterbedrijf heeft, dat als franchisenemer vijf winkels van het merk Mexx uitbaat (Geel, Sint-Truiden, M2 in Maasmechelen, Tongeren en Turnhout). “Hoewel we daar franchisenemers zijn, krijgen we toch voldoende zelfstandigheid inzake aankoop, zodat we ook op dat vlak het onderscheid kunnen maken,” zegt Guy Hendriks. De vijf Mexxwinkels tellen samen 25 medewerkers en staan voor een omzet van 3,5 miljoen euro. Deze shops zijn – in tegenstelling tot de Noba’s – steevast in het centrum gevestigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.