Nieuws Limburg Overname en meteen bingo voor Schoofs

Overname en meteen bingo voor Schoofs

Overname en meteen bingo voor Schoofs

Bouwbedrijf Schoofs in Borgloon heeft in Wellen ramenfabrikant JL Design overgenomen. Met die bedrijfstak is de onderneming van Musa Soydemir, Lawrence Lesire en Ivan Geeraerts al meteen in de prijzen gevallen. Voor een opmerkelijk project in Zelem werd de Sapa Award 2022 aan de Limburgse aannemer toegekend.

Bouwbedrijf Schoofs heeft een belangrijke overname gedaan: ramenfabrikant JL Design uit Wellen zorgt ervoor dat de activiteit van algemene aannemingswerken wordt aangevuld met een eigen atelier voor de fabricage en plaatsing van ramen en deuren. De profielen hiervoor komen van Sapa, een multinational van Zweedse origine, die in België actief is sinds 2003, met de overname van het toenmalige RC Systems (Remi Claeys).

Onder de klanten van Sapa worden er jaarlijks een aantal spraakmakende projecten bekroond, gekend als de Sapa Awards. In de categorie voor nieuwbouw kwam Bouwbedrijf Schoofs zopas uit de bus. Met hun dochterbedrijf JL Design hebben ze de raampartijen verzorgd voor een project in Zelem (nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool), ontworpen door DBV Architecten (Hasselt). En die constructie viel bij de jury enorm in de smaak. De combinatie van zonwerend glas, screens, drievoudig glas, super isolerende raamprofielen en een goede, luchtdichte aansluiting, gaf voor de jury de doorslag.

De eigenaars van Schoofs, met name Musa Soydemir, Lawrence Lesire en Ivan Geeraerts, zijn heel vereerd met de onderscheiding. “Een team-effort waar we enorm fier op zijn”, zo klinkt het. Bouwbedrijf Schoofs telt momenteel 49 werknemers en haalt een omzet van meer dan 20 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.