Nieuws Limburg Pak Limburgse ontwerpers aan haal met dikke prijzen

Pak Limburgse ontwerpers aan haal met dikke prijzen

Pak Limburgse ontwerpers aan haal met dikke prijzen

Dinsdag werden de jaarlijkse, prestigieuze Henry van de Velde Awards & Labels uitgereikt door Design Vlaanderen. Meerdere ontwerpers uit Limburg gingen met de eervolle onderscheidingen aan de haal. Zo was er de bedrijvenaward voor zetelfabrikant Jongform uit Genk.

wim segers wintStudio Segers uit Maaseik kaapte zelfs twee prijzen weg: samen met BULO ontvingen ze de OVAM Ecodesign Award PRO voor Daily Needs, een gamma van modulaire elementen voor buiten, én haalden ze het Henry Van de Velde Label voor de C-mine chair. (Foto: Wim Segers met Joke Schauvliege)

Het Label was tevens weggelegd voor 3 andere Limburgers: Frans Hegge (hegge ID) uit Hamont-Achel, Pablo Hannon (Hectica) en Roel Vandebeek (Depot Roel Vandebeek) uit Maasmechelen.

Caro Van den hole, die productdesign studeerde in Genk, werd gelauwerd met de Jong Talent Award.

Limburgs gedeputeerde Igor Philtjens is in zijn nopjes: “Limburg is dit jaar goed vertegenwoordigd bij de winnaars van de Henry van de Velde Awards. De aandacht voor talentondersteuning als voorname pijler binnen het cultuurbeleid, is een belangrijke basis voor deze resultaten. Ik ben erg opgetogen over het feit dat dit vruchten afwerpt. Het geeft ook aan dat Limburg – vandaag meer dan ooit – een ideale voedingsbodem is voor jong talent in de creatieve sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.