Nieuws Limburg Provincie organiseert groepsaankoop groene energie

Provincie organiseert groepsaankoop groene energie

Provincie organiseert groepsaankoop groene energie

Na de groepsaankoop van zonnepanelen die POM Limburg het afgelopen jaar voor bedrijven heeft georganiseerd, zal dezelfde instantie een groepsaankoop van 100% groene elektriciteit en aardgas voor dezelfde doelgroep op het getouw zetten. Voor de groene elektriciteitsaankoop komen bedrijven in aanmerking die ofwel werken met hoogspanning ofwel met laagspanning indien het verbruik hoger ligt dan 50.000 kWh/jaar. Voor de gezamenlijke aardgasaankoop bestaat de doelgroep uit bedrijven met een verbruik hoger dan 100.000 kWh/jaar.

POM-voorzitter Marc Vandeput: “Door het groeperen van de energiebehoeften van verschillende bedrijven kan een voordeliger tarief bij de leveranciers worden bekomen. Door samen te werken met POM West-Vlaanderen en POM Antwerpen kan de Limburgse schaal nog aanzienlijk worden vergroot, waardoor het financieel voordeel voor onze bedrijven nog zal toenemen. Om ecologische redenen kiezen we bewust voor 100% groene stroom en aardgas.”

Later dit najaar wordt de grootschalige campagne naar bedrijven officieel gelanceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.