Nieuws Limburg Recor Bedding uit Genk duikt (sinds lang) in het rood

Recor Bedding uit Genk duikt (sinds lang) in het rood

Recor Bedding uit Genk duikt (sinds lang) in het rood

Matrassenfabrikant Recor Bedding uit Genk, eigendom van de familie Corthouts (Recor, Belform, Flexa, Vendome,…), is voor het eerst in lange tijd in de rode cijfers verzeild geraakt. De jaarcijfers voor 2010 tonen een negatief resultaat van 75.000 euro. De omzet lag 10% lager, tot 10,2 miljoen euro. Er werd wel nog tantièmes van 100.000 euro aan de bestuurders uitgekeerd.

Recor Bedding, waar zo’n 70 mensen werken, wijt de terugloop aan de gestegen grondstofprijzen en personeelskosten. Bovendien werden er voor de verdere verovering van de Franse en Duitse markt zware inspanningen gedaan. In Frankrijk worden hier dit jaar al de eerste resultaten van verwacht. Andere investeringen gebeurden in de aanmaak van nieuwe collecties voor slaapcomfort, dit in samenwerking met een extern designer. Voor 2011 blijven de bewaking van de flexibiliteit en efficiëntie aandachtspunten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.