Nieuws Limburg Ronnie Leten van Atlas Copco naar… Atlas Copco

Ronnie Leten van Atlas Copco naar… Atlas Copco

Ronnie Leten van Atlas Copco naar… Atlas Copco

Ronnie Leten is aan zijn laatste week bezig als CEO van Atlas Copco. De Limburg-ambassadeur zet een stap opzij bij de Zweedse multinational waar hij 32 jaar actief is. Gevraagd naar wat hij nu gaat doen, heeft Leten een verrassend antwoord. In 2018 keert hij immers terug naar Atlas Copco, en wel als bestuursvoorzitter van een divisie die zal afgesplitst worden tot een nieuwe onderneming. Intussen oefent hij mandaten uit als voorzitter van Electrolux en bestuurder bij SKF.

In de krant De Tijd vertelt Ronnie Leten dat de activiteiten voor apparatuur in de bouw en mijnbouw in een nieuw bedrijf zullen ondergebracht worden en dus ook een nieuwe naam zullen krijgen. Deze tak vertegenwoordigt zo’n 3 miljard euro aan omzet en stelt 12.000 mensen tewerk. In opdracht van de Zweedse miljardairsfamilie Wallenberg, die grote belangen heeft in onder meer Atlas Copco, zal Leten toezicht houden op het nieuwe bedrijf.

Het ziet er sterk naar uit dat Ronnie Leten dus regelmatig tussen Beringen en Zweden zal blijven pendelen…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.