Nieuws Limburg Saer Overpelt stuwt waterspektakel Efteling

Saer Overpelt stuwt waterspektakel Efteling

Saer Overpelt stuwt waterspektakel Efteling

Saer Benelux in Overpelt bestaat nog maar een jaar, en toch is het al verantwoordelijk voor één van de belangrijkste waterspektakels ter wereld… Het bedrijf leverde immers de pompen voor Aquanura, een project waar pretpark Efteling in Kaatsheuvel maar liefst 17 miljoen euro tegenaan gooit. Hiermee moet het 60-jarig bestaan van de Efteling in de kijker worden gezet. “We werden gecontacteerd om hieraan mee te werken door Wet Design uit de VS, de wereldwijde specialist in deze toepassingen,” zegt Reinier Teunissen, ceo van Saer Benelux. “Het gaat concreet om 59 hoogrendement bronpompen, die we in Italië op korte termijn voor dit project moesten realiseren. We zijn heel fier dat weldra duizenden mensen iedere dag van het spektakel gaan genieten dat onze pompen zullen voortbrengen.”

Sinds Rainier Teunissen begin 2011 samen met 5 vennoten het bedrijf in handen kreeg, is de omzet gestegen van 4,7 naar 7,5 miljoen euro. Er werden 6 nieuwe medewerkers aangetrokken, wat het totaal op 25 brengt. Teunissen leidt ook het watertechnische bedrijf dat zijn naam draagt in Hasselt.

De teaser die de Efteling over het project heeft gemaakt, kan je hieronder zien: httpv://www.youtube.com/watch?v=0mfGLOdjt_c

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.