Nieuws Limburg Schraepen start nieuw bedrijf voor auto-onderhoud

Schraepen start nieuw bedrijf voor auto-onderhoud

Schraepen start nieuw bedrijf voor auto-onderhoud

LinkedCar, zo heet de nieuwe start-up van ondernemer Mario Schraepen. Vanop de Corda Campus gaat hij een platform in de markt zetten waarmee automobilisten en e-bikers het onderhoud van hun voertuig kunnen opvolgen. Zo kan je op je smartphone bijvoorbeeld aflezen wanneer je banden aan vervanging toe zijn.

“Je e-bike of wagen genereert vandaag al veel data, maar als eigenaar heb je daar weinig of geen zicht op, en kan je er dus niets mee doen. Dat willen wij met LinkedCar veranderen”, aldus Mario Schraepen, CEO van LinkedCar. “We gaan de data die door je voertuig geproduceerd worden, verzamelen, verwerken en op een gebruiksvriendelijke manier opnieuw ter beschikking stellen van de auto- of fietseigenaars.”

Daarnaast zal LinkedCar de data gebruiken als een ‘connector’ voor elke partner die zich bezighoudt met mobiliteit: van verkopers en lease-managers tot verzekeraars en pechverhelpers. Zo krijg je een echt platform waar iedere betrokkene de juiste informatie uit kan halen. Door de koppeling met Salesforce- technologie wordt de werking van de diverse mobiliteitsspelers op de markt versterkt. “Leasingbedrijven zullen beter zicht hebben op de werkelijke waarde van hun voertuigen, pechverhelpers kunnen sneller inspelen op het probleem met jouw elektrische fiets en verzekeringskantoren kunnen een verzekering aanbieden die écht op maat is. Het is een win-win voor iedereen binnen de sector”, besluit Mario Schraepen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.