Nieuws Limburg Solenis wil sluiten: 35 jobs verdwijnen

Solenis wil sluiten: 35 jobs verdwijnen

Solenis wil sluiten: 35 jobs verdwijnen

Solenis, een bedrijf uit Beringen dat chemische producten maakt voor de papierindustrie, heeft donderdag op een personeelsvergadering aangekondigd tegen april 2015 de deuren te willen sluiten. Daarbij verliezen 35 mensen hun baan.

ashlandSolenis is de nieuwe naam van het bedrijf Ashland. Er worden chemische middelen geproduceerd voor de productie van zowel waterafstotend als glanzend papier. Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag, heeft de directie de intentie tot sluiting aangekondigd. Dit zou in april 2015 gebeuren. Als reden wordt aangehaald dat de concurrentie uit Azië niet meer het hoofd kan geboden worden. Er is daardoor een overcapaciteit. Een 35-tal mensen, waarvan 20 bedienden en 15 arbeiders, zullen dan zonder werk vallen. De vakbonden hebben afgesproken om volgende maandag een personeelsvergadering te houden, waarop de arbeiders en de bedienden samen een plan van syndicale aanpak zullen bespreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Rofix wil alles naar Polen verhuizen

Het familiale bedrijf Rofix uit Dilsen-Stokkem, gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen voor radiatoren, kondigt de intentie aan om de volledige productie naar… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.