Nieuws Limburg Spontane staking bij Bandag in Lanklaar

Spontane staking bij Bandag in Lanklaar

Spontane staking bij Bandag in Lanklaar

De 150 werknemers van rubberproducent Bandag in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) hebben woensdagmorgen het werk neergelegd uit onvrede met het uitblijven van een nieuwe CAO. De vakbonden bevestigen dat ook de hoge werkdruk en de manier van leiding geven, het personeel tegen de borst stuit.

Bandag in Lanklaar maakt rubber dat gebruikt wordt voor de fabricage van banden. Het bedrijf behoort tot de Bridgestone-groep en telt 120 arbeiders en zo’n 30 bedienden. De aanslepende onderhandelingen over nieuwe werkvoorwaarden hebben de personeelsleden aangezet om tot een staking over te gaan. “We hebben inderdaad vanmorgen de poorten geblokkeerd”, bevestigt Eddy Kellens van ACV Industrie en Energie. “De gesprekken over de nieuwe CAO, met bijzondere aandacht voor het verhogen van de koopkracht, slepen nu al veel te lang aan. Onze mensen zijn de onduidelijkheid beu, en eisen een fair akkoord.”

De directie zit donderdagmorgen met de vertegenwoordigers van het personeel aan tafel om uit de impasse te geraken. “Er zullen dan ook andere ergernissen besproken worden die al langer sluimeren, met name de hoge werkdruk, de slechte werkplanning en de discutabele manier van leiding geven”, aldus nog Kellens. Donderdag om 13 uur wordt het personeel geïnformeerd over de uitkomst van de besprekingen, waarna wordt beslist om de staking al dan niet op te heffen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.