Nieuws Limburg Starter wil hout van 800.000 appelbomen hergebruiken

Starter wil hout van 800.000 appelbomen hergebruiken

Starter wil hout van 800.000 appelbomen hergebruiken

Haspenwood is de naam van een nieuw bedrijf dat op zoek gaat naar een tweede leven voor het hout van de 800.000 laagstam appelbomen die ieder jaar gerooid worden. Limburgers Bart Dooms en Erik Meylemans vinden het doodzonde dat het hout verloren gaat en dat de fruitboeren, die het nu al zo moeilijk hebben, geen meerwaarde voor hun hout krijgen. Daarom hebben ze samen met desigers, ambachtslieden, fruitboeren en andere bedrijven een aantal trajecten doorlopen die al hebben geleid tot de creatie van nieuwe producten. Een theeset (foto), een rookoventje (om voeding te roken), houtsnippers om in de barbecue te gooien of plankjes waar vlees en vis op kunnen gegrild worden.

theeset haspenwood“Flanders DC en de Mad Faculty hebben geholpen om via co-creatie met diverse partijen deze producten te ontwikkelen,” zeggen Bart Dooms en Erik Meylemans. “Het is nu de bedoeling om nog meer toepassingen uit te dokteren en alles te vermarkten via internet en de retail.” Haspenwood oraniseert voor het grote publiek alvast een belevingsweekend op 28 februari en 1 maart, waarop tijdens een wandeling kan kennisgemaakt worden met de producten die van het Haspengouwse appelhout zijn vervaardigd (ism B&B La Fille d’ Oscar).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.