Nieuws Limburg Studie houtskeletbouw gunstig voor Machiels en LRM

Studie houtskeletbouw gunstig voor Machiels en LRM

Studie houtskeletbouw gunstig voor Machiels en LRM

Machiels Building Solutions (MBS) in Beringen, een samenwerking tussen Group Machiels en LRM om elementen en hele woningen in houtskeletbouw te vervaardigen, heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat deze bouwtechniek erg ecologisch en energiezuinig is. De milieu-impact van een houtskeletwand ligt 2,5 keer lager dan die van een massieve oplossing, aldus de bevindingen van Futureproofed, het studiebureau van klimaatambassadeur Serge de Gheldere.

“Wij hebben van duurzaam en energiezuinig bouwen onze core business gemaakt,” vertelt Koen Van Gulck, manager sales en marketing bij MBS. “Houtskeletbouw is bijzonder ecologisch. Als deze bouwwijze in Europa met 10 % toeneemt, daalt de CO2-uitstoot met 25 %. Bovendien groeit het Europese netto bosareaal elk jaar met 661.000 hectare, of 3 voetbalvelden per uur. Wij kiezen resoluut voor deze methode als bouwtechniek van de toekomst.”

Markt open voor houtskeletbouw
Marktonderzoeksbureau Essencia onderzocht tegelijk hoe de markt zich opstelt ten opzichte van houtskeletbouw. Opnieuw blijkt dat de techniek veel potentieel heeft. “Wij geloven bovendien dat houtskeletbouw de methode bij uitstek is om bouwen betaalbaar te houden, dankzij doorgedreven standaardisering en automatisering,” aldus nog Koen Van Gulck. “Om onze toekomstvisie rond houtskeletbouw in de praktijk te brengen, rekenen we op een constructieve samenwerking met alle specialisten in de bouwsector. Bij deze nodig ik hen uit om ons te contacteren.”

MBS is fabrikant van houtskeletbouwelementen, skeletten en woningen, zowel voor residentiële als utiliteitsbouw, in nieuwbouw en renovatie. Het is de bedoeling om op volle kracht enkele honderden mensen tewerk te stellen in de fabriek aan het kanaal in Beringen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.