Nieuws Limburg Taiwanezen en LRM stappen in Ridley

Taiwanezen en LRM stappen in Ridley

Taiwanezen en LRM stappen in Ridley

Ridley Bikes, de producent van fietsen uit Beringen, heeft nieuwe investeerders gevonden. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en het Taiwanese Ideal Bicycle Corporation treden toe tot het kapitaal. Stichter en CEO Jochim Aerts, die hoofdaandeelhouder blijft, wil samen met de nieuwe partners de internationale expansie van zijn bedrijf verderzetten. Met de toevoeging van de nieuwe partners is de herkapitalisatie van Ridley Bikes voltooid, nadat investeerder Paul Kumpen had aangegeven zijn aandelen te willen verkopen.

JochimAertsRIDLEY“We zijn blij dat we kunnen samenwerken met sterke financiële en toeleveringspartners zoals LRM en Ideal Bicycle,” licht Jochim Aerts, CEO van Ridley toe. “We werden door verschillende potentiële partners benaderd. Uiteindelijk hebben we voor organisaties gekozen die ons op operationeel en strategisch vlak kunnen ondersteunen. LRM en Ideal zullen onze verdere groei stimuleren en Ridley verder positioneren als een internationale speler in de fietsindustrie.”

Voor LRM Het is het trouwens niet de eerste keer dat men investeert in de fietsenproductie. In 2009 stapte het in Minerva, ook in Beringen. Ideal Bicycle Corporation is één van de grootste fietsenbouwers ter wereld, met eigen productievestigingen in Taiwan, China en Polen. Zij moeten zorgen voor synergie op vlak van productontwikkeling, technologie, logistiek en verdere groeimogelijkheden. Ridley zelf behaalt een jaarlijkse omzet van zo’n 25 miljoen euro en telt een 50-tal medewerkers tewerk in België en Moldavië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.