Nieuws Limburg UC Belgium: miljoenen-order voor 25 revalidatiecentra

UC Belgium: miljoenen-order voor 25 revalidatiecentra

UC Belgium: miljoenen-order voor 25 revalidatiecentra

Eventbureau UC Belgium van Peter Veekmans heeft een mega-order in de wacht gesleept. Voor Curam Domi, een gloednieuwe keten van revalidatie- en gezondheidscentra, mag het de komende 5 jaar maar liefst 25 nieuwe vestigingen van meer dan 1.000 m2 gaan bouwen en inrichten. In Limburg zijn de centra van Halen en Lommel inmiddels al in aanbouw.

Curam Domi is een nieuwkomer op de Belgische markt. Initiatiefnemers Rudy Mattheus en Cindy Jonckman zien het groots. Ze willen op 5 jaar tijd 25 grote centra en 75 satellietcentra opzetten waar beleving en beweging voor revaliderende patiënten samenkomen. Het doel is dat zorgvragers vlakbij huis terecht kunnen voor een ambulant revalidatieconcept, met technologische toestellen in een setting die geenszins aan een ziekenhuis doet denken. Gespecialiseerde kinesitherapeuten staan in voor de wetenschappelijke, maatgerichte begeleiding. Curam Domi gaat er prat op dat de kostprijs voor hun therapie na een pijnlijke nek, Covid-besmetting of post-operatieve revalidatie, vergelijkbaar is met de vandaag gangbare tarieven.

De centra ‘voor veerkracht’ zoals de vertaling luidt, worden in sneltempo gebouwd in heel het land. De totale investering bedraagt per stuk zowat een miljoen euro. Voor het uittekenen en realiseren van het concept werd gekozen voor UC Belgium, het evenementenbureau van Peter Veekmans uit Heusden-Zolder. “We hebben al heel wat ervaring met het uittekenen en realiseren van hippe interieurs, onder meer voor de winkels van Huawei, de flagshipstore van Nikon in Oslo, enzovoort. Toen we voor Curam Domi een conceptvoorstel hebben ingediend, was de klant helemaal overdonderd en werd meteen het hele pakket naar ons toegeschoven. Het spreekt voor zich dat we heel blij zijn met deze opdracht. In tijden dat evenementen nog steeds aan strikte beperkingen onderhevig zijn, kan ons team zich toch maximaal uitleven. En dat doet deugd.”

Momenteel wordt het eerste centrum van Curam Domi geopend in Glabbeek. Het gaat om een pop-upversie van de eigenlijke nieuwbouw die volgend jaar wordt gerealiseerd. In Halen, Lommel en Vilvoorde zijn de werken al gestart van de plaatselijke revalidatiecentra.

Reageer op dit bericht

Reacties

Steve A. 2021-06-17 10:26:13

Knap werk Peter, Voor bedrukte façade wandsystemen of acoutische wanden kan je steeds bij ons terecht.veel succes Peter.gr Steve A. Carpro bv - one step ahead

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.