Nieuws Limburg Uitzonderlijk goed jaar voor PolyVision Genk

Uitzonderlijk goed jaar voor PolyVision Genk

Uitzonderlijk goed jaar voor PolyVision Genk

De producent van geëmailleerd plaatstaal PolyVision in Genk, heeft het voorbije boekjaar afgesloten met een omzetstijging van 33,6%, goed voor een totaal van 29,8 miljoen euro. Een record in de bedrijfsgeschiedenis van de Amerikaanse onderneming die in het gezegende jaar 1971 in Genk de deuren opende onder de naam Alliance Europe nv. Met de winstcijfers was het nog beter gesteld. Die liepen op van 1,7 tot 5,6 miljoen euro.

“De economische crisis lijkt daarmee verleden tijd,” stellen de bestuurders in het jaarverslag. “Na twee wisselvallige jaren zijn we er opnieuw in geslaagd om onze Europese en internationale positie te verstevigen.” Opmerkelijk is dat PolyVision het commerciële succes toeschrijft aan de proactieve en klare visie op duurzaam ondernemen en de dagelijkse aandacht voor milieu en omgeving. “Verschillende internationale instanties en klanten vinden dit beleid zeer belangrijk. De keuze voor onze producten is een rechtstreeks gevolg hiervan.”

PolyVision wil dan ook verder inzetten op duurzaam ondernemen en innovatie. “Hierdoor willen we het dipje opvangen dat eventueel op ons gaat afkomen als de crisis in Zuid-Europese landen als Griekenland, Spanje en Portugal blijft aanhouden,” aldus nog het bestuur. Eind vorig jaar was PolyVision nog één van de 12 eerste bedrijven die uit handen van gedeputeerde Smeets het eerste Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen mochten ontvangen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.