Nieuws Limburg Uniek platform met info over 'bewuste' materialen

Uniek platform met info over 'bewuste' materialen

Uniek platform met info over 'bewuste' materialen

Het architectenbureau Holistic uit Hasselt is de voortrekker van een platform waarop bouwers en architecten alle info kunnen vinden en uitwisselen over een bewuste materialenkeuze. Het project is uniek in Europa. “MaterialSource® geeft een 360° zicht over de hele gebruikscyclus van een materiaal,” zegt Juul Vanleysen van Holistic. “Er wordt aangegeven waaruit de grondstoffen bestaan, wat de diverse toepassingen zijn en hoe ze mogelijk kunnen hergebruikt worden als grondstof voor andere materialen.”

Alle gegevens van de databank zijn gekanaliseerd in een strak gescheiden drieluik van data. “Per materiaal plaatst MaterialSource® de productgegevens van de fabrikant (producent), de gevoelsmatige waardering van de gebruiker (consument), en wetenschappelijke beschrijvingen (wetenschapper) naast elkaar,” aldus nog Vanleysen. “De transparantie die het platform hierdoor bereikt, is uniek en beloont niet alleen duurzaam ondernemerschap, het emancipeert tevens de consument. De krachtige zoekfunctie en handmatig instelbare filters brengen de gewenste informatie trefzeker op het scherm. Simultaan verwijst MaterialSource® op subtiele wijze naar alternatieven en stimuleert zo de creativiteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.