Nieuws Limburg Uw vuilbak is geld waard: bedrijfsafval wordt nieuw product

Uw vuilbak is geld waard: bedrijfsafval wordt nieuw product

Uw vuilbak is geld waard: bedrijfsafval wordt nieuw product

Designers, techneuten en andere slimme en creatieve geesten worden ingezet om uw bedrijfsafval zoals hout, plastic, steenpuin en andere restfracties, om te zetten in knappe, nieuwe producten en kunstwerken. Dat is de insteek van Wanderful.stream, een Europees project waarbij Limburgse bedrijven ondersteuning krijgen om hun reststromen optimaal te benutten. De kick-off vond dinsdag plaats in Houthalen-Helchteren.

“Grondstoffen worden hoe langer hoe schaarser”, weet Tom Vandeput, gedeputeerde en voorzitter van POM Limburg, de instantie die het project trekt. “Het hergebruik van materialen is een logisch stap aangezien dit kan leiden tot nieuwe en duurzame producten. Met Wanderful.stream zetten we als provincie een nieuwe stap in de richting van een koolstofarme economie. De provincie Limburg steunt dit project via een cofinanciering van 400.000 euro, verspreid over 3 jaar.”

Wanderful.stream is een Euregionale samenwerking waarbij plaatselijke bedrijven de kans krijgen om vanuit diverse disciplines de eigen reststromen in kaart te brengen. Aan de hand van gratis ondersteuning en begeleiding kan dit leiden tot prototypes van nieuwe circulaire producten. Het doel is om er in de komende 3 jaar zo’n 40 van klaar te stomen. De verdere ontwikkeling ervan zal gebeuren onder het toeziend oog van Vlaio en Flanders DC.

Tom Vandeput: “Voorzichtige berekeningen leren dat de circulaire economie de komende jaren goed zou zijn voor 27.000 extra jobs in heel Vlaanderen. We moeten in Limburg de ambitie hebben om een belangrijk deel van deze jobs naar hier te halen.”

Als uitsmijter nog een warme oproep: Bedrijven die interesse hebben om zich in één van deze trajecten gratis te laten adviseren, kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte bevraging in te vullen via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.