Nieuws Limburg Vergunning voor uitbating van stort in Lommel

Vergunning voor uitbating van stort in Lommel

Vergunning voor uitbating van stort in Lommel

Nyrstar Belgium heeft van de Limburgse deputatie een vergunning gekregen om enerzijds de zinkfabriek van Balen en Lommel te mogen verderzetten en anderzijds het stort in Lommel, bestemd voor assen en slakken, afgegraven grond en ruimingspecie, te mogen exploiteren. Gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove legt uit: “Op de productiesite wordt er jaarlijks tot 290.000 ton zink geproduceerd. Aangezien deze grotendeels op het grondgebied Antwerpen gesitueerd is, moet ook de deputatie van die provincie nog akkoord gaan.”

Ludwig VandenhoveHet tweede dossier, met name het stort van Lommel, strekt zich uit over 27 ha. “Er worden restfracties ondergebracht van het fabrieksterrein van Nyrstar Balen/Lommel en Overpelt, alsook van de hele regio van de Noorderkempen,” aldus Vandenhove. “De drainage en folie die normaal voor zo’n stort nodig is, heeft Nyrstar niet. Daarom moest milieuminister Joke Schauvliege eerst een afwijking toestaan. Nu die er is, heeft ook de provincie het licht op groen gezet.”

De vergunningen worden verleend voor een termijn van 20 jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.