Nieuws Limburg Verkoop dwarsboomt extra productie Sappi Lanaken

Verkoop dwarsboomt extra productie Sappi Lanaken

Verkoop dwarsboomt extra productie Sappi Lanaken

Het plan van Sappi om de vestiging in Nijmegen te sluiten en de productie over te brengen naar Lanaken, is in de… papiermand beland. In plaats daarvan heeft het Zuid-Afrikaanse hoofdkantoor van de multinational beslist om Sappi Nijmegen te verkopen. Er is nu zelfs een principe-akkoord bereikt met kandidaat-overnemer AIAC, een Amerikaans investeringsfonds, zo meldt Wij Limburg. Dat wil een aantal mensen mee overnemen en voor de anderen een sociaal plan onderhandelen.

De beslissing is dus geen goed nieuws voor Sappi Lanaken, dat er anders een aanzienlijke productie bij zou gekregen hebben, goed voor tientallen jobs, aldus nog Wij Limburg. Het zou bovendien de positie van Sappi Lanaken in het internationale netwerk versterkt hebben. Zoals dat gaat bij multinationals, voeren de vestigingen een onderlinge strijd om zo sterk mogelijk te staan en zo het minst vatbaar te zijn voor herstructureringen. Bij Ford Genk weten ze er alles van…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.