Nieuws Limburg Voka Limburg legt eisen voor verkiezingen op tafel

Voka Limburg legt eisen voor verkiezingen op tafel

Voka Limburg legt eisen voor verkiezingen op tafel

Limburgse politici krijgen van Voka Limburg een memorandum in de bus waarmee ze best rekening houden als ze na 25 mei tot de verkozenen behoren. De ondernemersorganisatie heeft een aantal belangrijke aandachtspunten opgesomd, verdeeld over 5 grote thema’s. Politici die deze eisen na de verkiezingen daadwerkelijk realiseren, zullen van Voka Limburg een applaus krijgen. De ‘applausmeter’ werd door Voka ontwikkeld om politici na hun ambtsperiode af te rekenen op de beloftes, plannen, engagementen en toezeggingen die ze voor de verkiezingen maken. De 5 thema’s zijn:
Paul Kumpen
1) Mobiliteit: een filevrij, vlot bereikbaar Limburg, en dit zowel via de weg (Noord-Zuid, verbreding snelwegen,…), via het spoor (IJzeren Rijn, Spartacus,…), via het water (hogere bruggen op Albertkanaal,…) als via de lucht (ontwikkeling Brustem Airport).

2) Ruimte om te ondernemen, zoals de herbestemming van de Ford-terreinen en de versoepeling van alle vergunningsprocedures.

3) De ontwikkeling van talent, met o.a. de opwaardering van het technisch onderwijs, de betere afstemming van onderwijs op bedrijfsleven, extra richtingen in het hoger onderwijs, etc.

4) Een sociale provincie, met lagere brutolonen en hogere nettolonen. Met een betere armoedebestrijdg en sociale bescherming, weliswaar met minder groei van publieke middelen. Maar ook met degressieve werkloosheidsuitkeringen.

5) Een efficiënt bestuur, waarbij maximaal 2 van de 4 niveaus (gemeente, provincie, Vlaanderen en Het Rijk) bevoegdheid krijgen over iedere thema. Daarbij ook de bevriezing van de overheidsuitgaven, en de verankering van het kapitaal van de LRM.

“Het is na alle vormen van plannen, nu tijd voor concrete actie,” vindt Voka-voorzitter Paul Kumpen. “We hopen dan ook echt heel veel van onze prioriteiten over 5 jaar als daadwerkelijk gerealiseerd te mogen aanvinken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.