Nieuws Limburg Volgend jaar drinkt u uit zelfde bekers op Pukkelpop

Volgend jaar drinkt u uit zelfde bekers op Pukkelpop

Volgend jaar drinkt u uit zelfde bekers op Pukkelpop

Wie volgend jaar naar het muziekfestival Pukkelpop gaat, zal daar uit bekers drinken die werden gemaakt van de opgehaalde bekers van dit jaar. Tridea, een bedrijf met vestiging in Genk (C-Mine Crib) heeft de technologie ontwikkeld om dit via 3D-printing te doen.

Tridea is het bedrijf van Philippe Merillet, een Zwitser die in Limburg verzeild is geraakt. Ook in Genk (Thor Park) heeft hij met Colossus een nieuwe vennootschap gestart, die de technieken van 3D-printing verder verfijnd heeft voor grote installaties. Onlangs liet hij nog bij IMA in Houthalen-Helchteren de grootste 3D-printer ter wereld bouwen (zie afbeelding). Die mobiele unit zal op Pukkelpop demonstreren hoe van afval nieuwe objecten, zoals stoelen, vazen of kunstobjecten, worden geprint.

Het is dezelfde technologie die nu op Pukkelpop zal worden gebruikt voor de recyclage van de plastic bekers. Alle bierbekers van de editie 2018 zullen verzameld worden en worden omgevormd tot nieuwe exemplaren. Het afval dient dus als grondstof voor nieuwe materialen van 2019. Pukkelpop gaat hiervoor een samenwerking aan met Stad Hasselt, Alken-Maes en Fost Plus. Het gaat om een primeur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.