Nieuws Limburg Walen willen winkels in TT-toren herwaarderen

Walen willen winkels in TT-toren herwaarderen

Walen willen winkels in TT-toren herwaarderen

Het vastgoedbedrijf Growners uit het Waals-Brabantse Lasne wordt de nieuwe eigenaar van de totale winkeloppervlakte in het Hasseltse TT-center (20.000 m2). Op de plaats waar vroeger onder meer Media Markt en een fitnesscenter waren gevestigd, moeten tegen 2021 nieuwe projecten de deuren openen: winkels, kantoren en vrijetijdsbesteding zoals een escape room, bowling en zelfs een bioscoop.

Growners richt zich op de aankoop van kantoorgebouwen en industriële en logistieke panden. “Die herverdelen wij in kleinere eenheden om ze aan te bieden voor verkoop aan kmo’s”, zegt Eric Bastin. “We kopen deze gebouwen en bezorgen ze een tweede leven zonder al te grote investeringen. Onze portefeuille bestaat uit een brede waaier aan bedrijfspanden, meestal in het Brusselse. Met TT zetten we een serieuze stap daarbuiten. We gaan alleszins een antennekantoor in Hasselt inrichten.”

“We gaan we meteen de stabiliteit verzekeren van de huidige huurders, met wie we absoluut verder willen. Tegelijk maken we een studie over welke activiteiten en merken er in Hasselt al zijn. We gaan zeker niets ontplooien dat elders al te vinden is in de stad. We beseffen dat de handelsactiviteiten richting Quartier Bleu (dat open wil gaan op 11 mei) zullen opschuiven. Daarom bieden we graag andere dingen die mensen hierheen kunnen loodsen. Kantoren bijvoorbeeld, met een topligging midden in de stad. Daarnaast denken we aan escape rooms, lasergame, bowling, zelfs een indoorspeeltuin of cinema op stadsmaat. Tot slot willen we een gedeelte van de 20.000 vierkante meter invullen met gespecialiseerde handelaars. Ski, tennis, kleding, koken… alles kan. We wachten op mensen die met hun projecten de TT-wijk nieuw leven inblazen. Dat is ons eerste doel: kmo’s in staat stellen om eigenaar te worden van hun pand via de betaling van de huurprijs. Dat draagt bij tot hun financiële standvastigheid en het ondersteunt hun groei.”

D.J.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.