Nieuws Limburg Warsco helpt overstroomde zelfstandigen uit de nood

Warsco helpt overstroomde zelfstandigen uit de nood

Warsco helpt overstroomde zelfstandigen uit de nood

Warsco uit Genk, specialist in tijdelijke huisvesting, was vorige week hot in de voltallige Waalse pers. Het familiebedrijf van Marc Warson heeft namelijk een raamcontract afgesloten met de Waalse overheid om accommodatie te leveren aan ondernemers die (nog steeds) getroffen zijn door de watersnood van enkele weken geleden.

“De Waalse overheid heeft ons een order toegekend voor de huur van maximaal 750 units”, legt Marc Warson uit. “Zelfstandigen die hun activiteiten niet kunnen hervatten omdat hun handelsruimte schade heeft opgelopen, kunnen bij de overheid een aanvraag doen voor tijdelijke huisvesting. Wordt het dossier goedgekeurd, mogen wij de aangepaste infrastructuur leveren, zodat de zelfstandigen hun job kunnen uitvoeren.”

Onder ruime persbelangstelling, en in aanwezigheid van minister president Elio Di Rupo en minister van Economie Willy Borsus, werden vorige week de eerste twee units geplaatst in Trooz, één van de zwaarst getroffen gebieden. Een dokterspraktijk en een kruidenierswinkel waren de eersten om van het aanbod gebruik te maken. In de komende dagen zullen er dus nog honderden eenheden vanuit Genk richting Wallonië vertrekken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-09-30 11:47:09

Knap. Van Gils heeft in haar vestiging in Trooz zelf kunnen ondervinden hoe naar de gevolgen van de overstroming zijn. Mochten we kunnen helpen met het coaten, verzinken, metalliseren van onderdelen van de units, vernemen wij dat graag. Sales@vangilscoating.be

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.