Nieuws Limburg Wasserij Sint-Joris investeert 6 miljoen

Wasserij Sint-Joris investeert 6 miljoen

Wasserij Sint-Joris investeert 6 miljoen

De industriële wasserij Sint-Joris in Jeuk (Gingelom) heeft een investering van 6 miljoen euro gedaan in de uitbreiding van de capaciteit. Dat was nodig omdat het bedrijf zich meer focust op grote zorginstellingen als ziekenhuizen en rustoorden. “Het is zo dat de budgetten in de zorgsector onder grote druk staan,” zegt zaakvoerder Raf Vanmechelen. “Om op de kosten te besparen, gaan diverse instellingen de krachten bundelen en ontstaan er groeperingen met meer dan 2.000 bedden. Zij zoeken leveranciers die de verhoogde capaciteit aankunnen, en dit aan budgetvriendelijke tarieven. Als één van de grootste niet-medische leveranciers in de sector, zijn we daarom verplicht om mee te doen met deze evolutie en zelf te investeren in bijkomende capaciteit en automatisering.”

A4545150Sint-Joris kan nu zo’n 1.250 kg vuile was aan per kwartier. En dat is nodig als je weet dat het linnenverbruik in de zorg tussen 2 en 5 kg per bed per dag bedraagt. “En dan spreken we nog niet van het persoonlijk linnen van de patiënt,” aldus Raf Vanmechelen. “We doen dit er ook nog bij, voor ongeveer 20.000 mensen nu.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe investering in de nieuwe machinerie maakt dat Sint-Joris niet alleen binnen Limburg, maar ook elders in het land actief is. “Ons klantengebied strekt zich inderdaad verder uit. Zo kunnen we onze installaties optimaal benutten.” Het Gingelomse bedrijf evolueert bovendien op vlak van energiezuinigheid, duurzaam milieu en nieuwe media. “Onze klanten kunnen bijvoorbeeld via hun smartphone opvolgen hoe ver het staat met hun was,” besluit Raf Vanmechelen lachend.

http://www.youtube.com/watch?v=O8kQj4YyqDs

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.