Nieuws Limburg Willy Klaps vindt tweede ondernemersleven

Willy Klaps vindt tweede ondernemersleven

Willy Klaps vindt tweede ondernemersleven

Willy Klaps, gekend Maaslands ondernemer van onder meer de betongroep Klaps, heeft een nieuw bedrijf gestart. Twee maanden geleden heeft hij in Houthalen-Helchteren Artur Interieur boven de doopvont gehouden, een schrijnwerkerij die volledige interieurprojecten aanneemt. “Het is gestart toen het bedrijf Vincent Bruggen failliet ging, en ik geconfronteerd werd met een ploeg van 6 zeer ervaren en getalenteerde vakmensen,” vertelt Klaps. “Zonder dat we klanten hadden, heb ik de sprong gewaagd om samen met hen een nieuw project te starten. Tot dusver bevalt het me enorm. Of het nu de betonsector is, dan wel de interieurbouw: zaken doen komt toch neer op hard werken.”

willy klapsEn dat heeft de 54-jarige Willy Klaps zijn hele leven al gedaan. Eerst 30 jaar bij Klaps Beton, nadien nog 8 jaar in dienst van de overnemer: het Ierse CRH. “In juni 2012 ben ik daar vertrokken en ben ik gestart met de coördinatie van kleinere projecten. En dan is deze uitdaging voorbij gekomen. Thuis zitten is niets voor mij. Mijn vader is nu 94, ik ben er 54. Dan zie ik nog 40 jaar voor mij, waarin nog veel werk te verzetten valt. Mijn vrouw heeft wel al gezegd: ‘waar begint gij nu aan?’, maar ik vind het een berekend risico. Niet dat we willen groeien tot een mastodont, maar zolang dat ik mij amuseer in het doorgeven van mijn ervaring, ben ik al content.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.