Nieuws Limburg Youston mag 3,5 miljoen grijze kaarten inscannen

Youston mag 3,5 miljoen grijze kaarten inscannen

Youston mag 3,5 miljoen grijze kaarten inscannen

Het Hasseltse archiveringsbedrijf Youston heeft een omvangrijke opdracht binnengehaald voor het inscannen en digitaliseren van alle gelijkvormigheidsattesten, die samen met ieder nieuw voertuig worden uitgereikt. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit wil alle zogenaamde ‘grijze kaarten’ van ons land, in een databank stoppen, zodat de informatie over de voertuigen flexibel beschikbaar wordt. Een Europese wet maakt het verplicht om het hele wagenpark eenvoudig in kaart te kunnen brengen.

Youston krijgt 4 jaar de tijd om alle gegevens in te zamelen. Daarvoor werden in de 77 keuringsstations van ons land scanners geplaatst, zodat de medewerkers van de keuring de kaarten eenvoudig kunnen inlezen. Alleen dit jaar al gaat het om 3,5 miljoen voertuigen. De gegevens worden vervolgens voor opslag naar de datacenters van stadsgenoot Cegeka gestuurd, waarmee een partnership werd afgesloten. De scans van de kaarten worden nadien één voor één door Youston verwerkt, waarbij de software automatisch de details van iedere kaart herkent en in een database voor de FOD Mobiliteit wegschrijft.

CEO Pieter Vansynghel van Youston (foto) is erg opgetogen met de selectie van zijn onderneming: “Het was de combinatie van enerzijds de zeer hoge precisie en anderzijds de eenvoud van de voorgestelde procedure die ertoe leidden dat er werd gekozen voor de oplossing van Youston. We kunnen dan ook teren op heel wat ervaring in de digitale verwerking van grote archieven, zoals bij Zenito en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Deze mooie opdracht is dan ook een een sterke ondersteuning voor de verdere groei van ons bedrijf.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.