Schapenkoppenpaté Foto: Joren De Weerdt

Beenhouwerij Coenaerts maakt nieuwe Lierse lekkernij: schapenkoppenpaté

LIER - Bij Beenhouwerij Coenaerts op het Leopoldplein in Lier vind je voortaan schapenkoppenpaté in de koeltoog. Het recept komt uit het brein van Yves Van Hol, die hiermee niet aan zijn proefstuk toe.

“Na het roomijs op basis van Lierse Vlaaikes en het Casserolleke (brood op basis van Caves, red.) kom ik met een nieuw streekgerechtje op de proppen: schapenkoppenpaté. Ik vond namelijk dat op het Casserolleke ook nog iets van beleg moest komen, en dus ontwikkelde ik een paté op basis van schapenvlees en lamsvlees”, vertelt Lierenaar Yves Van Hol, oprichter van de culinaire Facebookgroep De Casserol van Van Hol.

Frisse wind

“Ik moest niet lang zoeken naar een beenhouwer die mijn recept wou uitproberen. Ik kwam namelijk al snel uit bij Beenhouwerij Coenaerts, die met Marc Coenaerts een échte Lierenaar in huis heeft die al veel voor de stad heeft betekend. Sinds kort waait er met zijn zoon Michael een frisse wind door de beenhouwerij. Steeds meer nieuwe creaties komen er in hun koeltoog terecht. Vandaar dat mijn keuze al snel viel op deze op en top Lierse beenhouwerij.”

 

 

“We hebben twee recepturen uitgetest en uiteindelijk kozen we in onderling overleg voor wat voor ons het beste recept lijkt. Resultaat: een kruidige paté op basis dus van schapenvlees en lamsvlees gemarineerd in Cavesbier, en lekker gekruid afgebakken”, verklapt Michael Coenaerts.

“De Schapenkoppenpaté past perfect bij het Casserolleke. Dus eerst je Casserolleke bestellen bij Bakkerij Kesselaers in de Lisperstraat om daarna je schijfje schapenkoppenpaté te gaan halen bij Beenhouwerij Coenaerts, en je hebt het perfecte hapje of zelfs voorgerecht voor een feestmenu voor de nakende feestdagen”, aldus Yves Van Hol.

IJs Jean

Streekgerechtenuitvinder Yves Van Hol heeft ook nog nieuws over zijn roomijs op basis van het Liers Vlaaike. “In onderling overleg met Laurie’s Bakery heb ik besloten om dit recept naar Lier te verhuizen. Laurie’s Bakery is gevestigd in Grobbendonk wat de verkoop er niet makkelijk op maakte. Ik wil Laura Osier van harte bedanken voor het verfijnen van mijn recept destijds. IJs Jean uit Lier neemt de fakkel nu over. Zij gaan het Lierse Vlaaikes-roomijs nu verkopen in hun ijssalon op de Tramweglei in Lier en in hun ijskarretjes.”